Kjente lysinstallasjoner

Noe som vi er spesielt interessert i, er kjente lysinstallasjoner. I det siste har vi vært spesielt opptatt av lysinstallasjoner som benytter seg av LED-lys, ettersom dette er den typen produkter vi liker best.

Har du hørt om disse kjente kunstnerne?

Det finnes en rekke kjente kunstnere som har drevet med såkalt lyskunst (det er også mange som mener at fotografiet er lyskunst, fordi man manipulerer lyset på en spesifikk måte). Vi skal derimot fokusere på kunstnere som har brukt lys for å lage spektakulære verk.

Ellsworth Kelly var en amerikansk kunstner som er kjent for sine lysverk. Et av hans mest kjente verk heter “Austin”, og du kan se det hos Blanton Museum of Art i Austin, Texas. Han er kjent for å ha brukt farge sammen med lys for å skape spennende effekter. Vi anbefaler at du tar en titt!

Mona Hatoum har et helt annet perspektiv på hva lyskunst er, for hun har rett og slett benyttet seg av hverdagslige objekter for å lage en lysinstallasjon. VI anbefaler deg å ta en titt på “Terra Infirma”, der hun bruker objekter som du kan se i nesten hvert eneste hjem.

Det finnes også selvsagt en rekke andre kjente kunstnere, som Adela Andea, James Turrell og ikke  minst Lucio Fontana som vi anbefaler deg å sjekke. Disse har virkelig tenkt igjennom hva lys betyr for dem.

Kanskje dette kan gjøre at du blir mer interessert i å lage et kunstverk i ditt eget hjem? Det er jo fullt mulig å lage en lysinstallasjon som kan få hjemmet ditt til å bli virkelig unikt og spennende.